Norsk Kreftgenomikkonsortium

Dette er et stort, tverrfaglig samarbeidsprosjekt mellom kreftforskere i alle norske helseregioner, med ovedmålsetning å undersøke potensialet for å bruke detaljert mutasjonsanalyse av alle gener i kreftsvulster til bedre forståelse av kreftsykdommene, bedre inndeling av pasientene, og bedre tilpassing av behandlingen.

Prosjektet har fått to store bevilgninger fra Forskningsrådet, og fullføres i år. Vi har analysert den detaljerte strukturen i mer enn 2000 prøver fra kreftpasienter med enten bryst-, ovarie-, prostata-, eller tarmkreft, eller melanom, lymfom mutipplet myelom, eller sarkom.

Jeg leder konsortiet, som vil fortsette som nettverk også etter disse prosjektenes slutt, og vil søke ytterligere finansiering for nye prosjekter. NCGC (Norwegian Cancer Genomics Consortium) har egne nettsider på kreftgenomikk.no.

Skrevet av

Ola Myklebost

Vokste opp på Eiksmarka og Haslum i Bærum, bodde 30 år på Trollåsen i Oppegård, bor nå på Nordnes i Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.